Spelklassikern: Stargate från 1981

För dem som växte upp under 80-talet var TV-spel någonting helt nytt och det konsumerade en stor del av tiden. Idag är TV-spelen som var aktuella under den tiden ren nostalgi och en del av spelen har uppnått kult-status hos denna generation. Många minns säkert klassikern Stargate från 1981, som gjordes om i nya versioner flera gånger efter det. Faktum är att en ny version är på väg ut det kommande året, mer verklighetstroget än någonsin. Studier visar på att tv-spel gör dig till en bättre bilförare och även om du i spelen ofta kör i rymden, kanske du kan ta med dig några av kunskaperna, vem vet?

Spel och verklighet i symbios

Det är ännu mycket hemlighetsmakeri från producenterna av det nya Stargate. Vad de inbitna fansen kan gissa sig till är att spelet kommer innehålla många av de gamla karaktärerna från versionen, släppt år 1981 och bygga lika mycket på action som på strategi. Spel som blandar olika kompetenser – till exempel strategi, ledarskap och action – har alltid varit populära. Det verkar som att denna trenden fortsätter om vi ser till alla nya releaser framöver. På samma sätt som action-biten av spelen kan hjälpa dig med bilkörningen, kan strategi-delen vara nyttig även när du måste leda team i verkligheten. Om du ytterligare vill spetsa din kompetens kring ledarskap finns det korta och effektiva kurser att gå. bygg upp dina färdigheter med en kurs i itil foundation för att få en riktigt bra grund inom ledarskap och styrning av projekt inom IT och teknologi. I dagens digitala värld är detta en sund investering.

Exo planet exploration with strange rock artefacts.

Alla som är intresserade av spel och populärkultur har nog hört talas om ”The Division”. Det svenska spelet har på kort tid blivit en succé på alla plattformar, men är populärast på XBox One. Utvecklaren Ubisoft har nu kommit med en riktigt spännande nyhet för alla fans. Det är nämligen så att man kommer att göra en filmatisering av spelet och man håller inte tillbaka på varken budget eller på marknadsföringen av filmen. Klara skådespelare är bland andra Jake Gyllenhaal och Jessica Chastain, enligt tidningen The Wrap. Denna satsning är den hittills största som spelutvecklaren Ubisoft har gjort utanför sitt kärnområde att utveckla just TV-spel. Därför var det en stor överraskning för hela marknaden när man höll presskonferensen och avslöjade att svenska tv-spelet ”The division” blir film. Många fans är spända och det går att följa alla spännande nyheter och nya uppdateringar kring och inför filmens släpp på Ubisoft’s hemsida.