Skådespelarna i Stargate SG-1

Det som gör en serie populär är lika mycket handlingen som seriens huvudkaraktärer, och hur huvudkaraktärerna uppfattas beror självklart till största delen på hur skådespelarna porträtterar dem. En stor anledning till att teamet i Stargate SG-1 har blivit så populärt är med andra ord skådespelarinsatserna från Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks och Christopher Judge.

Richard Dean Anderson spelar rollen som Jack O’Neill, och spelar därmed även ledaren för det legendariska teamet SG-1. För många är dock Anderson mer känd för sin genombrottsroll som MacGyver i serien med samma namn från år 1985. Mer än 10 år senare, år 1997, spelade han för första gången rollen som Jack O’Neill, och det var också första gången han medverkade i en tv-serie sedan MacGyver; däremellan hade han medverkat i ett flertal filmer.

Richard Dean Anderson speaks after receiving a special award at the Annual Air Force Association Anniversary Dinner on the night of September 14, 2004.

Amanda Tapping spelar Samantha Carter, gruppens andrebefälhavare och den tekniska experten i teamet. Carter är den karaktär som har förekommit mest i Stargate-franchisen som helhet, i och med att Tapping också spelade sin karaktär i serierna Stargate Atlantis och Stargate Universe.

Gruppens lingvist och arkeolog, dr Daniel Jackson, spelas av Michael Shanks. Stargate SG-1 blev Shanks genombrott som skådespelare, och han har förutom i sin roll som Daniel Jackson också medverkat i serien genom att göra rösten till utomjordingen Thor och genom att skriva manus till avsnitt i serien.

Den sista medlemmen i teamet, Teal’c, spelas av Christopher Judge. Judge har medverkat i alla avsnitt av Stargate SG-1 förutom ett, vilket gör honom till den skådespelare som har medverkat i flest avsnitt av serien. Ett annat roligt faktum är att Anderson och Judge redan tidigare hade spelat tillsammans i en tv-serie, nämligen MacGyver. Rollen som utomjordingen Teal’c är dock den största rollen som Judge har spelat under sin karriär.

Om du är ett fan av Stargate SG-1, och vill ha ett riktigt maraton av serien, är det viktigt att ha en bekväm soffa så att inget stör de många timmarna av science fiction-avsnitt du har framför dig. På Furniturebox.se hittar du ett stort utbud av soffor för alla stilar och smaker, så att du kan hitta den perfekta soffan för just dig och ditt Stargate-maraton.