Bästa Stargate SG1-avsnitten

TV-serier är något som blir allt populärare och som har börjat mäta sig med filmer när det kommer till antalet tittare och till produktionskostnader. Ett tecken på detta är att bland annat Göteborgs filmfestival har börjat satsa mer på TV-serier. Stargate SG1 gick snabbt upp på topplistorna och blev en hyllad kultserie innan den ens var avslutad, och det är lätt att förstå varför. Serien är fylld av intressanta karaktärer som spelas av väldigt bra skådespelare, samtidigt som varje avsnitt tar med oss till nya och spännande platser i universum. Här nedan kan du läsa vidare om de bästa Stargate SG1-avsnitten och vad som gör de avsnitten till de bästa.

norad.se

Första Stargate SG1-avsnittet

Att välja ut de bästa avsnitten från en långkörare som Stargate SG1 är såklart ingen enkel sak. Denna serie räknas som den science fiction-serien i USA som gått längst på tv. Med sina 214 avsnitt över hela 10 säsonger är Stargate SG1 en serie som garanterat kommer ha avsnitt som passar din smak. Som väldigt många serier räknas det allra första avsnittet av Stargate SG1 som ett av de bästa. Redan titeln ””Children of the Gods”” sätter tonen för vad som blir början på ett episkt äventyr. I detta avsnitt får vi följa O’Neil som åter sätts in i tjänst efter att ha dragit sig tillbaka från de militära. Istället för att sitta hemma och lyssna på ljudböcker får han istället leda ett team in i den ökända portalen till Abydos. Hans resa leder till att man upptäcker nya möjligheter med portalen, vilket skapar en mystisk och äventyrlig känsla som sedan genomgår i alla tio säsonger.

Att återuppleva samma dag om och om igen

Ett av de andra bästa avsnitten från Stargate SG1 finner vi under säsong fyra med namnet ””Window of Opportunity””. Detta är det sjätte avsnittet på säsongen och utan tvekan ett av det mest unika av alla de 214 avsnitten. Om du har sett Groundhog Day filmen med Bill Murray kommer du känna väl igen dig. O’Neil och Teal’c fastnar i en tidslopp som de kämpar för att komma ut ur. Detta innebär att dagen alltid börjar samma och allt som händer är alltid samma tills de somnar och allt återigen börjar om nästa dag. Det är ett väldigt spännande avsnittet där tittaren får chansen att försöka hitta utvägen ur loopen själv. Sätt barnen framför kommande Mumintrollen och dig själv framför detta avsnittet för att se om du kan lista ut vägen ur loopen innan avsnittet är slut. Avsnittet är väldigt välspelat samtidigt som miljöerna känns extra detaljerade för att ge tittaren mera att spana på medan handlingen återupprepas med små variationer.